Valls creu que les empreses se’n van anar per “qüestions psicològiques”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha assegurat que l’economia catalana ha demostrat tenir capacitat per superar la inestabilitat política, i ha afirmat que les empreses que van moure la seva seu social fora de Catalunya ho van fer “per qüestions psicològiques”. “Es van moure per temes que no tenien res a veure amb la situació econòmica, sinó que era més per qüestions psicològiques“, ha manifestat a una entrevista d’Europa Press.

“En un moment determinat vam poder pensar que hi podia haver algun daltabaix polític, però hi va haver un moment en què vam veure que l’estabilitat econòmica era un fet i que aquí no es movia res, i el vam veure perquè les grans multinacionals aquí no es van posar nervioses”, ha afegit.

Valls també ha justificat que les entitats financeres van decidir traslladar les seves seus per mantenir-se sota el control del Banc Central Europeu (BCE) i que d’altres ho van fer “per temes comercials” i davant de possibles boicots.

Ha considerat que el decret del govern espanyol per facilitar els canvis de seu, sense necessitat de reunir la junta d’accionistes, es va aprovar “per ajudar els bancs“, encara que ha afirmat que aquestes decisions s’han de prendre per part de la junta i no del consell d’administració, ja que els accionistes són els propietaris de les empreses.

Valls ha argumentat que, amb les actuals tecnologies de la comunicació, l’efecte de tenir la seu a Barcelona o a Madrid no és significativa per al funcionament de l’empresa, encara que els trasllats de domicilis socials sí que suposen també una pèrdua de les despeses vinculades a la celebració dels consells d’administració i les juntes. “També és cert que les empreses, una vegada prenen una decisió, tornar enrere és difícil”, ha afegit, i ha augurat que difícilment la majoria de les empreses tornaran a moure la seva seu a Catalunya.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí