La Xarxa de la Intolerància

HazteOir

HazteOir es va fundar el 2001 a Espanya per fer campanya a favor dels valors de la dreta, i el 2013 va fundar CitizenGO per estendre la seva tasca més enllà dels països de parla hispana. Aquest conjunt de dades inclou la fundació de CitizenGo, i documents de HazteOir organitzant, juntament amb el nord-americà The Howard Center for Family, Religion and Society, el Congrés Mundial de les Famílies (WCF) del 2012 a Madrid. El WCF reuneix organitzacions de dreta que promouen l’oposició als drets LQBTQI i reproductius. ) és una de les organitzacions nord-americanes més influents involucrades en l’exportació d’odi”.

El nexe d’unió de totes aquestes organitzacions és Ignacio Arsuaga, fundador de HazteOir i membre de la junta directiva de CitizenGo, que va ser guardonat amb el “Premi a l’Home de l’Any” 2013 de la WCF. El president de la WCF, Brian Brown, activista nord-americà a favor dels drets LQBTQ, també forma part de la junta de CitizenGo. Tant HazteOir com CitizenGo formen part d’una xarxa mundial més àmplia d’organitzacions de dretes que col·laboren per impulsar els seus valors a les esferes populars i polítiques.

CitizenGo s’associa per impulsar campanyes amb diverses organitzacions; per exemple, va organitzar una petició amb el Population Research Institute “L’avortament NO és un dret humà!“. Treballen per mobilitzar el suport de les bases, i estan disposats a subratllar que aquesta n’és la base, però, és clar a través del conjunt de dades que el seu objectiu és recaptar grans fons i influir en la política a un alt nivell. Una investigació encoberta realitzada el 2019 per OpenDemocracy va confirmar els vincles entre les espanyoles HazteOir i CitizenGo amb partits polítics de dretes de tot Europa a Espanya, Itàlia i Hongria. També hi ha hagut informes sobre vincles amb El Yunque, un grup militant secret mexicà, un vincle del qual HazteOir ha intentat desfer-se.

Tant HazteOir com CitizenGo duen a terme les seves campanyes i altres feines sota la disfressa dels valors familiars, però a través del conjunt de documents queda clar que els seus valors estan arrelats en un context cristià extremadament conservador. Treballen molt a Internet, iniciant peticions, però també han treballat al món físic; per exemple, el seu “autobús de l’odi”, un autobús de color taronja brillant amb lemes com “els nens són nens“, ha recorregut Espanya i els Estats Units.

WikiLeaks publica aquest conjunt de dades com a part del seu objectiu de protegir documents censurats d’importància política i històrica. El conjunt de dades sembla ser el mateix que va estar en línia breument el 2017 després d’un hackeig que va ser reivindicat per la “Banda ACAB”, però després d’una acció legal va ser retirat de ser publicat a Internet.

Tot i que la tendència global cap a la dreta és cada cop més visible, és important entendre les organitzacions que són fonamentals per dur a terme aquest canvi. Com a part rellevant d’aquesta xarxa, WikiLeaks creu que els documents que mostren els orígens de CitizenGo són una part destacada del registre públic.


Kristinn Hrafnsson, editor de WikiLeaks, ha declarat: “A mesura que els grups polítics d’ultradreta han anat guanyant força en els darrers anys, amb creixents atacs als drets de la dona i del col·lectiu LGBT, és valuós tenir accés als documents dels que han pressionat a favor d’aquests canvis a escala mundial. La gent té dret a saber on es gesten les polítiques”.

Com a part de la creença de WikiLeaks de no només assegurar la preservació, sinó també la facilitat d’ús de grans conjunts de dades, WikiLeaks ha treballat per assegurar que no només es preservi aquest conjunt de dades a la biblioteca, sinó que també es pugui buscar i estigui ben organitzat perquè pugui ser utilitzat per tothom.

També han treballat per redactar els documents, que incloïen molta informació personal que no era rellevant per a la importància política de les dades. Avui WikiLeaks es complau d’afegir “La xarxa de la intolerància” a la creixent biblioteca en línia, i afegir-la a tot el valuós treball sobre aquest tema.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí