Aznar avisa els presos: “Qui vol carregar-se la unitat d’Espanya, ho paga”

Els populars s’avancen a la decisió del Tribunal Suprem sobre els indults als presos polítics independentistes. La maquinària del partit ha engegat amb força a les portes del que s’acabi decidint. Aquest matí han estat Pablo Casado i, posteriorment, l’expresident José María Aznar els qui s’han encarregat de posar sobre la taula les amenaces.

D’una banda, Casado ha dit que recorrerà els indults si els presos no mostren penediment, de l’altra, Aznar clava la mirada als independentistes: “Es fa un cop d’estat, es vol arruïnar la unitat d’Espanya i els qui donen el cop, resulta que el Govern d’Espanya decideix que els indultarà”, ha retret mentre proposava una alternativa posterior: “Qui vol carregar-se la Constitució i la unitat d’Espanya, ho paga”.

Cal recordar que la sala segona del Tribunal Suprem va donar un termini de cinc dies per presentar al·legacions als 12 presos polítics del procés independentista i aquests s’hi van negar. A tall d’exemple, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va titllar el fet de donar explicacions com una vexació: “Què s’han cregut? No acceptarem cap humiliació. Ni penediment, ni indult. Ho hem dit al Suprem, al carrer i arreu del món: la defensa de la democràcia no admet xantatges”.

Ara mateix, anar per la via del Tribunal Suprem i dipositar-hi esperances resulta difícil de creure per a tots ells. Així doncs, cal recordar que la Fiscalia reitera la seva oposició als indults i els fiscals del TS van més enllà i també s’han oposat als indults als exconsellers Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila

Jose Maria Aznar

Crítiques al nou Govern

Aznar ha anat més enllà dels presos. Les declaracions les ha donades en la quarta jornada del Congrés Iberoamericà CEAPI on també ha tingut temps de definir el futur nou Govern amb Pere Aragonès al capdavant: “No passarà res bo, quan es llaura malament, de la terra tan sols en surt una mala collita“. 

I sobre la crisi migratòria, amb l’arribada irregular de milers de migrants nedant a Ceuta, Aznar ha assenyalat que la frontera està “seriosament amenaçada” i ha demanat que el govern compleixi, i no abdiqui de la seva responsabilitat. De fet, ha assegurat que ell “ja s’ho veia a venir”.

En clau internacional, l’expresident ha cridat a no seguir exemples com el de Xile, on denuncia una “enorme intervenció exterior”. I de la crisi colombiana, s’ho ha fet venir bé per lligar-ho amb el que considera que és una amenaça de les esquerres espanyoles: “Les tàctiques per desestabilitzar Colòmbia són les mateixes”, ha advertit i ha censurat també el populisme de l’esquerra a Espanya, amb un govern “partidari dels moviments populistes i radicals” a Llatinoamèrica.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí