Demanen explicacions sobre el dipòsit que ha d’evitar inundacions a Sant Salvador

Els grups d’ERC-Som Poble, Primàries i Podem, a l’oposició al Vendrell, urgeixen a què es reparin els «vicis ocults» que presenta l’estació de bombament de la plaça de les Palmeres a Sant Salvador i que ha d’ajudar a evitar les inundacions a la zona en dies de pluja intensa.

L’estació de bombament i el dipòsit que es va construir en 2007 mai va arribar a usar-se malgrat que va costar gairebé 3 milions d’euros. La inoperativitat d’aquesta planta ha impedit minimitzar les reiterades inundacions a la zona.

L’estació de bombament està associada a un gran dipòsit que havia de recollir l’aigua de pluja i que tampoc ha arribat a entrar en funcionament.

Proves
Fa uns mesos es va fer una revisió i es va comprovar que les bombes i canalitzacions estaven operatives, però que caldrien ajustos i un pla de manteniment, a més de la possible existència de vicis ocults.

Els grups de l’oposició demanen la convocatòria d’un ple extraordinari per demanar explicacions de la situació de l’estació de bombament. Reclamen que l’Ajuntament insti a l’Ministeri de Transició Ecològica perquè reclami a l’empresa FCC que va fer els treballs perquè esmeni les possibles deficiències, ja que la garantia el cobriria fins a 2023.

Estat de les canonades

El regidor de primàries, Josep Maria Llasat considera que l’estació de bombament no ha entrat en funcionament perquè la canonada d’un quilòmetre que va de la plaça de les Palmeres a la riera de La Bisbal, on desaiguaria, pot tenir mal les connexions de les canonades i es filtra aigua de la mar amb sorra.

L’oposició reclama a l’Ajuntament que digui de qui és responsabilitat el manteniment i demana licitar aquest pla de conservació.

La regidora de platges Bàrbara Peris assenyala que ja es dóna informació als grups de l’oposició i dubte que sigui necessari gastar 3.000 euros per la convocatòria d’una sessió extraordinària.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí