Boicot als productes de ‘Leche Pascual’

A principis de l’any passat, el grup “Leche Pascual” va negar-se a comprar la llet dels ramaders catalans que fins aleshores havia comercialitzat, com a represàlia a la negació de la Generalitat de Catalunya a acceptar el seu iogur com a tal per la falta dels bacteris escencials de què aquest ha de gaudir. Com a resposta a aquesta represèlia, Unió de Pagesos va demanar el boicot a aquesta marca. Aquest ha esdevingut tot un èxit, fent que “Leche Pascual” arribés a admetre que s’havia equivocat i que, en un principi, pretenia construïr una gran indústria a Catalunya i,  alhora,  comprar llet als productors catalans. Però l’acord no es va dur a terme i “Leche Pascual” continua sense comprar llet catalana.

D’altra banda, cap als voltants de juny de l’any passat, va néixer Llet Nostra, constituïda per 7 cooperatives catalanes i el grup Iparlat. Aquesta marca, recolzada per la Generalitat, pretén aconseguir vora el 25% del mercat català, donant impuls d’aquesta manera a la nostra ramaderia. Aquesta és una marca que comercialitza la seva llet gairebé exclusivament en català, i que aporta els seus benefícis a les nostres terres. A partir d’aquell mateix mes, Llet Nostra va començar a comercialitzar la seva llet, tot i no gaudir d’una planta pròpia, la qual estarà enllestida cap al juny d’aquest mateix any.

Ara, “Leche Pascual” ha difós a les cadenes catalanes un anunci televisiu, fet exclusivament en català i per Catalunya, on s’anuncia la implantació de la nova planta d’aquest grup lleter, alhora que s’intenta remarcar el teòric caràcter catalanista, tradicional i propici que aquesta marca diu tenir.

Resumint, després d’una rabieta d’aquesta marca de Burgos amb seu a Madrid, propietat d’un ex-company de JM Aznar, per la negació de la Generalitat a acceptar com a iogurs els seus productes pasteuritzats no naturals), aquesta es negà a comprar llet catalana, deixant  tonelades de llet sense vendre i els ramaders catalans amb greus problemes comercials.

Veient tot això, m’agradaria que estiguéssim més informats sobre el què passa al nostre voltant, que fóssim conscients dels atacs que rep la nostra terra i el nostre poble per la simple coherència amb la què s’actua (normalment), i no amb el simple favoritisme que s’implanta des de Madrid (on, finalment, es va aprovar el producte de “Leche Pascual” com a iogur).

No us demanaré que compreu una marca o una altra, però sí que us demano que us fixeu en el què compreu i compra la vostra família, que penseu en què ens convé als catalans i que siguem conscients del poder que té el poble, i més en l’àmbit comercial (sobretot veient la baixada de pantalons d’aquesta empresa davant la presió que rebia a Catalunya i l’intent de reconquistar aquest mercat amb propaganda falsa i sensacionalista).

Per últim, vull demanar-vos que, si no us sap greu, difongueu aquest correu per tal que possibles persones desinformades puguin estar al corrent de, si més no, una part del què passa al nostre voltant. I ratificar la meva posició, i la de molta més gent, de BOICOT A QUALSEVOL PRODUCTE DE “LECHE PASCUAL”.

Amb nosaltres no s’hi juga…

Nota: D’altra banda, la Plataforma per la Llengua, continua amb la campanya d’enviament de correus electrònics on es demana que ‘Leche Pascual’ etiqueti en català.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí