El Vendrell compta amb 34 alimentadors oficials de gats de carrer

Les colònies de gats de carrer poden arribar a ser molt nombroses i suposar un problema per a veïns i ciutadans. Per aquesta raó, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell va crear fa tres anys el carnet d’alimentador oficial d’aquests gats. Actualment, a la ciutat hi ha 34 alimentadors, que treballen conjuntament amb el consistori i la protectora d’animals PASOS.

«Gestionar aquestes colònies de gats de carrer pot ser molt complicat, i l’ordenança de civisme prohibeix que els ciutadans els puguin alimentar», explicar el regidor de Medi Ambient, Jaume Piñol. Amb la figura dels alimentadors, la regidoria va trobar una manera de «controlar aquestes colònies perquè no es facin massa grans». Al Vendrell hi ha 35 colònies de gats que sumen un total de 400 animals.

La majoria dels alimentadors oficials són persones que ja feien aquesta tasca, i que ara disposen d’un carnet amb el qual es poden identificar si la policia els veu alimentant els gats. Això sí, només els podem donar pinso i aigua, res més. Transmeten informació de les colònies tant a l’Ajuntament com a PASOS i reben una quantitat de pinso determinat a l’any per a donar-lo als gats.

Un dels aspectes importants és la esterilització de les gates, per evitar que les colònies creixin. «Actualment ja fem unes 25 esterilitzacions anuals a través dels veterinaris locals», explica Piñol.  El regidor apunta que el perfil d’aquests alimentadors és de gent d’uns cinquanta anys i, majoritàriament, dones. Cadascun d’ells té designada una zona del municipi i s’encarrega també de fer pedagogia amb la gent que dóna menjar als gats de carrer.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí