Arxivada la causa contra independentistes per cremar fotos del rei

L'Audiència espanyola no actuarà contra els cinc militants de l’esquerra independentista acusats d’injúries a la corona i ultratge a Espanya. Per Gemma Aguilera, El Mon.

L‘Audiència Nacional espanyola ha decidit arxivar la causa contra cinc militants de l’esquerra independentista acusats d’injúries a la corona i ultratge a Espanya, cinc mesos després que iniciés la instrucció. La decisió s’ha pres després que els investigats apel·lessin a la llibertat ideològica per cremar les fotos del rei després de la manifestació de l’esquerra independentista del passat 11 de setembre al passeig del Born.

En un comunicat al seu web, l’organització juvenil Arran celebra que el procediment quedi tancat, però avisa que “no pensem rentar la cara a la judicatura espanyola per haver pres aquesta decisió, perquè els arguments jurídics que emparen ara per arxivar la causa són exactament els mateixos que en tants altres casos, com en el cas dels dos gironins que van ser encausats l’any 2007 i condemnats, han estat negats per part dels tribunals espanyols”.

Per altra banda, Arran avisa que “vàrem cremar les fotos del Rei i ho tornarem a fer fins que el nostre poble no sigui lliure”, i denuncia que les cinc detencions van ser practicades pels Mossos d’Esquadra, “els quals, ja d’entrada, essent fidels a l’amo espanyol havien iniciat el present procediment sense haver estat requerits per ningú”. El comunicat d’Arran acaba assegurant que “continuem la lluita fins aconseguir l’arxivament de la causa contra les companyes solidàries de Mallorca que van negar-se a declarar davant l’Audiència Nacional” acusades també de cremar fotos.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí