CSQP demana al Parlament que doni asil polític a Julian Assange

CSQP ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament de Catalunya "expressi el seu suport i solidaritat" al fundador de Wikileaks, Julian Assange, després de l'anunci del Departament de Justícia dels EUA de presentar càrrecs de conspiració i espionatge contra ell.

CSQP ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament de Catalunya “expressi el seu suport i solidaritat” al fundador de Wikileaks, Julian Assange, després de l’anunci del Departament de Justícia dels EUA de presentar càrrecs de conspiració i espionatge contra ell.

Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa el portaveu adjunt de la confluència, Albano Dante Fachin, qui ha insistit que la proposta també contempla instar el Govern de la Generalitat a que traslladi al Govern la petició de “protecció jurídica” Assange i que reclami als Estats Units “retirar els càrrecs” contra l’activista.

La resolució també inclou un punt que demana al Govern que reclami a l’Estat “que realitzi les gestions oportunes per tal d’oferir asil polític per Julian Assange. En aquest sentit, el portaveu confluent i secretari general de Podem ha retret que l’únic oferiment d’asil ho hagi fet Equador.

“Els països que s’oposen a la pena de mort haurien oposar-se a extradir als Estats Units”, ha recordat Dante per afegir que el mateix president, Donald Trump, la va demanar per Assange. “Davant d’aquesta qüestió no es pot restar equidistant”, ha clamat el diputat.

Nota de la redacció de Coma-ruga: senyors de CSQP, no oblidin que avui en dia Catalunya forma part d’un estat que no garantirà ningun dret fonamental a Julian Assange. Per tant, la solució Equador encara es la millor.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí