Denúncia al Consell de l’Audiovisual de Catalunya contra l’Ajuntament del Vendrell

Des de l’inici del mandat, diversos consellers han anat interpel·lant al President del Consell d’Administració, el Sr. Soriano, per tal que iniciés el procés de regularització dels Estatus de l’empresa que gestiona la ràdio i la televisió pública, el Vendrell Comunicació SLM, tant davant la manca de compliment de la Llei 22/2005 de l’Audiovisual de Catalunya com per la necessària modificació dels mateixos, atès que no es troben adaptats ni a la Llei de Societats de Capital ni a la mencionada Llei de l’Audiovisual.

Per aquest motiu, Som Poble-ERC va presentar en el Ple del mes de març una moció per demanar que s’iniciés el procediment administratiu per fer el Reglament d’Organització i Funcionament de la Ràdio Televisió del Vendrell, com obliga l’esmentada Llei 22/2005.

Sorprenentment la proposta no va sortir aprovada, degut el vot contrari del Govern Municipal, paralitzant per tant el procediment administratiu i incomplint d’una manera flagrant el que estableix la Llei.

Per aquest motiu, els consellers de l’empresa municipal El Vendrell Comunicació SLM, en representació dels grups municipals de Som Poble-ERC, Primàries i Podem hem decidit presentar una denúncia al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per tal que sigui aquest la que obligui a l’Ajuntament del Vendrell a la creació d’aquest Reglament d’Organització i Funcionament.

Per un altra banda, des de Som Poble-ERC vam presentar el passat mes d’octubre una queixa al Síndic de Greuges en dos sentits. Per un costat, per l’incompliment manifest per part del govern dels dos reglaments sobre la presència dels membres de l’oposició en els Mitjans Públics, no només ràdio o televisió, sinó també en el web i les xarxes socials municipals, i per un altre pel bloqueig en la creació del Consell Assessor com òrgan del control de la Ràdio-Televisió Pública i pel compliment de la Llei 22/2005.

En la seva resolució que acabem de rebre, el Síndic de Greuges ens dona la raó i demana a l’Ajuntament del Vendrell el compliment estricte dels reglaments i per tant que es doni la visibilitat que pertoca als regidors i els seus grups municipals en virtut de la seva representativitat, així com la creació de manera immediata del Consell Assessor i el compliment estricte de la Llei 22/2005.

Per aquest motiu, els grups municipals de Som Poble-ERC, Primàries i Podem, exigim al Govern Municipal i en especial al Sr. Christian Soriano com a President del Consell d’Administració de Ràdio Televisió El Vendrell i Regidor de Comunicació el compliment de la resolució del Síndic de Greuges.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí