Movistar i Vodafone impedeixen l’accés a les webs del referèndum «per ordre judicial»

Un jutge ha ordenat a algunes operadores de telefonia i internet que impedeixin l’accés a la web del referèndum ref1oct.eu, que en teoria és una de les rèpliques que està allotjada fora de l’estat. Així ho ha reconegut aquest dissabte al matí Movistar, que en resposta a un client que preguntava perquè no podia accedir a la pàgina allotjada fora de l’estat ha detallat que no s’hi pot entrar “per ordres judicials”.

També ho ha reconegut Vodafone, que ha detallat a través de les xarxes socials que només bloquegen “l’accés a una pàgina web quan hi ha una ordre judicial”. De moment, però, sí que es pot accedir a aquestes pàgines amb altres companyies com Orange. I també s’hi pot entrar a la versió amb protocol de seguretat https.

En canvi, des de divendres a la nit no es pot entrar a la web de ref1oct.cat, que la Generalitat va posar en marxa després del tancament de la web oficial del referèndum. La Fundació PuntCat ho va explicar a través d’un comunicat. Els usuaris que volen visitar la pàgina ref1oct.cat es troben un missatge que indica que la web “està fora de línia”.

Hola @movistar_es sabeis porque no puedo acceder a https://t.co/fGAj2qTPKL ? gracias— toni (@toniartero) 15 de septiembre de 2017

Hola Toni, soy Coral. Sentimos las molestias, pero no es posible acceder a esta web por órdenes judiciales. Saludos— Movistar España (@movistar_es) 16 de septiembre de 2017

La justícia espanyola va ordenar el tancament d’aquest web aquest divendres al vespre. La Fundació PuntCat ho va explicar en un missatge a Twitter:

Fa pocs minuts, la Fundació puntCAT s’ha vist obligada a tancar el web https://t.co/BP41VJyD00 per manament judicial— Fundació puntCAT (@puntcat) 15 de septiembre de 2017

Hola @movistar_es, para hacer eso se necesita orden judicial, ¿podéis compartirla públicamente? Soy cliente y entre mis seguidores tmb hay. https://t.co/dFSkh18ks3— Bernat Castro #Òc (@Berlustinho) 16 de septiembre de 2017

Con @movistar_es puedes acceder a paginas de sexo con menores, de Estado Islámico o Isis, o lo que es mejor, a la web de la Fundación FF.— Sergi Castro Solé (@sergicastrosole) 16 de septiembre de 2017

Aquesta situació, on les companyies que donen accés a internet clausuren determinades pàgines, sota requeriment “judicial”, posa Espanya mes a la vora de la Xina que als països del primer món.

A més a més de posar el jutge que ho va ordenar, al nivell més profund de subnormalitat. Aquest jutge ha d’entendre, que Movistar i Vodafon, donen accés a un determinat nombre d’usuaris, però hi ha altres proveïdors a més a més de moltes eines per saltar la censura. 

Aquesta situació ha posat totalment en entredit el principi de neutralitat de la xarxa.

Amb tot i això, un dels nostres col·laboradors es va posar en contacte amb Enrique Dans, tot un expert en la matèria, i la seva resposta no deixa de ser decebedora…

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí