Juncker afirma que Joan Carles I ha estat “un gran rei”

Això és el que diu un borratxo d'un putero, mentre un aguanta l'altre per no caure.

El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, ha assegurat aquest dijous que el rei emèrit Joan Carles I ha estat “un gran rei”. El dirigent europeu ho ha dit durant la intervenció que ha fet a la Fundació Carlos de Amberes, després d’haver estat reunit durant 45 minuts amb el rei Felip VI a La Zarzuela. A la trobada també hi ha assistit el ministre d’Exteriors, Josep Borrell. Juncker ha destacat la manera de fer “dels que després de la dictadura van saber fer les coses i van ser resolutius”. S’ha referit a les persones que venien de “diferents horitzons polítics” i també al rei Joan Carles I, que “va ser un gran rei”.

Com a contrapartida ha destacat que també hi ha “febleses”, i ha parlat del fenomen “inquietant” que representa “el retorn al nacionalisme”, que ha considerat “una tendència perillosa”. Aquí ha citat François Mitterrand per recordar que el president francès afirmava que “populisme combinat amb el nacionalisme acaba en guerra”.

Finalment Juncker també ha parlat de migració, que ha considerat un tema “dolorós”. I ha subratllat que a Espanya hi ha “una gran solidaritat activa” mentre altres “donen l’esquena”.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí