La Guàrdia Civil identifica els alcaldes que assisteixen a una reunió de l’AMI

Coll d’Ares passades les nou d’aquest matí. Tres alcaldes de Ponent circul·len en un mateix cotxe sentit Catalunya Nord quan es troben un control de cinc tot terrenys de la Guàrdia Civil que els aturen. No són els únics. Els alcaldes aturats pel cos policial es dirigeixen a una trobada de l’Associació de Municipis per la Independència a Prats de Molló, poble simbòlic de l’independentisme.

Segons expliquen a El Món diversos alcaldes controlats per la Guàrdia Civil, el guió ha estat igual per a tots. Els agents han preguntat d’on venien, a on anaven i què anaven a fer. Es demanava la documentació del cotxe i la personal, així com obrir els maleters dels vehicles. “La situació ha estat una mica absurda perquè podíem escoltar les converses amb la central, tenien connectats els altaveus… i demanaven coses com si estàvem al corrent de pagar a Hisenda!”, comenta un alcalde de La Noguera. Un altre dels alcaldes detalla que els agents li han justificat el control per “comprovar que no portessin alcohol i tabac”. 

Un cop passades les deu del matí, hora d’inici de la convocatòria, els controls s’han desmuntat i s’han dirigit per la mateixa carretera sentit Camprodón. Els alcaldes participants a la trobada de l’AMI, al cinema de Prats de Molló, interpreten que els controls tenien un caire “intimidatori” en tenir coneixement de la trobada ja que era pública. “És allò de sabem què feu i us tenim vigilats”, comenta una alcaldessa afectada pel control.  De fet, alcaldes del Ripollès també apunten que no eren els agents habituals de la zona, que en tot cas quan hi són només hi ha una patrulla.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí