Iceta: “Mai va existir el bloc del 155”

“Mai va existir el bloc del 155”. Així de contundent s’ha mostrat aquest dimarts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, on també ha assegurat que el PSC “ara mateix és l’únic partit catalanista del Parlament, donat que els altres han decidit que són independentistes”.

Miquel Iceta amb el bloc del 155

Segons Iceta, els socialistes esperen “tenir bones relacions amb tothom” tot i que això no vol dir arribar a acords. “Amb Junts per Catalunya hem tingut grans dificultats per establir contacte, mentre que ERC sempre ha volgut dialogar”, ha sentenciat.

I és que, al seu entendre, ha quedat demostrat que el PDeCAT “té dues ànimes, s’ha radicalitzat” i s’ha posat “darrera de l’estratègia de Carles Puigdemont, que no vol precisament acords sinó mantenir la tensió”. De fet, ha assegurat que en les reunions bilaterals entre PSOE i JxCat “es pot parlar de tot, però les dues parts saben que hi ha qüestions sobre les quals no hi haurà acord”.

En aquesta línia, ha sostingut que quan el PDeCAT afirma que amb ells “Pedro Sánchez ho tindrà més difícil no sé si volen dir que si fos per ells Rajoy encara seguiria”. D’aquesta manera, ha replicat la nova vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que en declaracions a Catalunya Ràdio dilluns va avisar que el president del govern espanyol ho tindrà “més difícil” amb la nova direcció del partit.

El Bloc del 155?
El Bloc del 155?

D’altra banda, el líder dels socialistes catalans ha considerat que la justícia espanyola “ha donat prou proves de ser independent”. Malgrat això, ha recordat que sempre ha dit que creu que el que va passar a Catalunya l’últim trimestre de l’any “no és un delicte de rebel·lió”.

Preguntat pels presos polítics, Iceta ha insistit: “En públic no volem fer un gest de suport a unes persones que van decidir trencar amb la legalitat vigent”.

A més, ha descartat que una eventual reforma de la Constitució posi en qüestió la monarquia perquè ha indicat que no hi ha un consens suficient a la societat espanyola com per plantejar un canvi de règim, i ho ha exemplificat en el suport del nou president del PP, Pablo Casado, a la Casa Reial.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí