L’aixecament del carrer de Brisamar, una de les opcions per evitar inundacions a Coma-ruga

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha avançat en una entrevista feta a BaixPenedesDiari.cat que una de les opcions que vol estudiar l’Ajuntament per solucionar les inundacions a la zona de Coma-ruga en els casos de fortes pluges és la de «fer un aixecament de l’avinguda de Brisamar, que podria ser de 20 o 25 centímetres, i permetria redefinir els pendents dels carrers», per així aconseguir que l’aigua «es pogués abocar més ràpidament cap al mar».

Martí Carnicer creu que seria una obra «factible» per la hisenda municipal

Aquesta seria una obra que, segons l’alcalde, «seria factible per la hisenda municipal amb les noves condicions que s’obren a partir del 2019», referint-se al fet que el consistori podrà demanar crèdit ja per a fer inversions havent baixat recentment del límit del 110% d’endeutament. Tot i això, Carnicer ha puntualitzat que seria un projecte que caldria «estudiar bé», per poder calibrar bé els pendents dels carrers i el bon resultat de l’obra.

Res a fer amb el nivell del mar

El batlle ha explicat que aquesta podria ser l’opció més realista, ja que el projecte de «posar uns dipòsits soterrats que acumulessin l’aigua de la pluja» tindria un cost que ara mateix «no és plantejable» per a l’Ajuntament. Amb tot, Carnicer ha recordat que hi ha altres característiques que influeixen en aquest assumpte, com «el nivell del mar». «Quan hi ha una llevantada i el nivell del mar se’ns aixeca mig metre, aleshores entra pels canals que en teoria serveixen de desaigüe, i per això no hi tenim solució, no podem aixecar les cases», ha afirmat el batlle, afegint que, en aquests casos, només poden «actuar ràpidament» per resoldre la situació.

A l’entrevista, Carnicer ha parlat d’altres assumptes com la política d’austeritat que l’Ajuntament ha hagut de seguir els últims anys, la regularització dels diferents contractes o la situació de la neteja viària. En aquest últim punt, l’alcalde del Vendrell ha mostrat la seva voluntat que el nou contracte de la neteja es pugui licitar aquest mateix any 2018 i ha reconegut que «en aquests últims anys de crisi, el contracte de la neteja de carrers no ha tingut les ampliacions o les adaptacions que li convenia tenir». 

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí