El míssil disparat accidentalment per un caça espanyol va provocar un incendi a Estònia

El míssil aire-aire disparat per error per un caça de la Força Aèria d’Espanya en l’espai aeri d’Estònia hauria provocat un incendi en el lloc en què va caure al comtat de Jogeva, informa Interfax. Segons va anunciar el servei de premsa del servei d’emergències de la ciutat de Louna, aquest dimecres van ser desplaçats rescatadors fins al poble de Karde per brindar assistència en la recerca del projectil.

El projectil va volar uns 80 quilòmetres i en el lloc de la seva suposada caiguda es va produir un incendi en una torbera.

D’acord amb les autoritats locals, el míssil va volar uns 80 quilòmetres i en el lloc de la seva suposada caiguda es va produir un incendi en una torbera. Els equips de rescat van començar a extingir el foc a la zona dimecres a la nit i van col·laborar amb els militars per trobar fragments del míssil.

Aquest dimarts, durant un vol d’entrenament, un avió de combat de la Força Aèria espanyola que forma part de la missió de l’OTAN de protecció de l’espai aeri dels Estats bàltics va llançar per accident un míssil mentre sobrevolava Estònia. Tot i que el projectil està equipat amb un mecanisme d’autodestrucció, l’Exèrcit estonià no va excloure que hagués pogut caure a terra.

El comandant de la Força Aèria d’Estònia, Riivo Valge, va confirmar dimecres que el presumpte lloc de la seva caiguda va ser localitzat en una zona pantanosa d’Endla, una àrea natural protegida, recull ERR. Valge ha detallat que encara que es van trobar rastres de l’explosió, encara no s’han trobat fragments del míssil.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí