Algú que coneix Joan Carles: “és maleducat, banal, illetrat, es creu superior”

Agost avança i les vacances més retransmeses estan sent les dels Borbons, excepte un: el patriarca. On para Joan Carles? Mentre un jutge de l’Audiència Nacional l’investiga per si les cintes de Corinna permeten imputar-lo per algun delicte econòmic, ell s’estalvia la foto amb Felip VI i viu la dolce far niente. Pilar Eyre ens feia un perfil de les dues reines, delatant queLetícia es fa regalar la roba o que Sofia és amant de les ciències ocultes, però com és el rei emèrit? Cal recórrer al llibre Adiós Princesa del cosí de Letícia. Li dedica el capítol vuitè: El verdadero rostro de Juan Carlos. Escriu de primera mà ja que durant el festeig i els anys posteriors a la boda, David Rocasolano va freqüentar celebracions familiars a Zarzuela.

El llibre és sagnant amb l’anterior cap de l’Estat: “El rey es un maleducado”.”No es una persona brillante, nunca habla en profundidad de ningún tema. Se limita al chascarrillo, a la ocurrencia banal”. Sobre el seu lloat instint, el que oculta és ignorància: “Jamás he visto al rey ni a ningún miembro de la familia real con un libro”. Sobre si és honest: “No me gusta como persona, no me parece un tío fiable”. I el millor resum: “El rey pasa de todo”. El cosí de Letícia manté el mite que sogre i nora no es porten bé.

“El trato que el rey le dispensa a Letizia es parecido al que le ofrece a Sofía,a sus hijos o a sus nietos. Jamás  le vi un gesto de afecto hacia su hijo ni hacia nadie. Trata a todo el mundo con indiferencia y desdén, como una deidad a un insecto. Se cree que es un ser superior que merece vasallaje. Solo le interesa él”. El capítol acaba amb una frase lapidària: “El rey no es considerado con nada”.

Amb aquest capítol destripant el monarca és comprensible que costi comprar el manual Adiós Princesa a les llibreries. Inclou reproduccions de les factures del que va costar  l’I.V.E. de Letícia l’any 2002: 240 euros. Són les sigles d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí