Presenten una querella contra tota la cúpula del poder judicial espanyol per prevaricació reiterada

L’Associació Atenes, integrada per juristes que defensen els drets civils, ha decidit d’ampliar la querella presentada el 27 d’abril contra el president del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ), Carlos Lesmes, a tots els magistrats de la cúpula judicial per un delicte continuat de prevaricació. Ho justifiquen pel nomenament de Carmen Lamela com a nova magistrada del Suprem i pel tracte de favor dispensat a Sofía Marchena, filla del president de la sala penal del mateix tribunal.

Quant a Lamela, consideren que és una assignació ‘fraudulenta’ perquè no té mèrits ni capacitats acreditades per al càrrec. El grup critica que el CGPJ l’hagués nomenada sense haver tingut en compte el seu paper al capdavant de l’Audiència espanyola en el procés contra l’1-O i la declaració de la independència. Sobre això, esmenten que el mateix Suprem ha hagut de corregir-la per manca de competència i per l’emissió incorrecta de les euroordres contra els exiliats.

Així doncs, l’Associació Atenes considera que hi havia més candidats amb més capacitats per a ocupar la plaça i denuncien que el procediment ha estat poc transparent perquè no s’ha publicat cap comparació de mèrits entre els divuit participants.

A més, recorden que Lamela fou assessora de la Unitat de Suport de la Secretaria General de Modernització i Relacions amb l’Administració de la Justícia del Ministeri de Justícia espanyol sota el mandat del PP. Això prova els vincles amb l’antic partit del govern espanyol que ha promogut ‘la majoria’ dels membres del CGPJ. ‘Hi ha manca d’imparcialitat i d’independència del poder judicial en les més altes instàncies’, critica l’associació.

Sobre Sofía Marchena, denuncien que el CGPJ li va crear una plaça a mida com a fiscal al Centre d’Estudis Jurídics de Madrid. La filla del president de sala penal del Suprem, Manuel Marchena, després d’haver aprovat les oposicions, va decidir de continuar la seva formació com a jutgessa a l’Escola Judicial de Barcelona. Aquesta circumstància impossibilita el canvi a la formació com a fiscal. Tanmateix, va deixar els estudis per una malaltia llarga. Quan se’n va recuperar li van assignar una plaça al Centre d’Estudis Jurídics.

En la querella es constata que és una ‘actuació irregular’ i que deu haver estat induïda per la directora de l’Escola Judicial, Gema Espinosa. D’altra banda, el col·lectiu també ressalta que Espinosa és la dona de Pablo Llarena, jutge també de la sala penal de Tribunal Suprem. Per això, l’Associació Atenes també amplia la querella a Gema Espinosa i Sofía Marchena.

L’ampliació, signada pel jurista Elpidio José Silva, ja ha estat presentada a la sala penal del Suprem espanyol pel procurador Federico Ortiz-Cañavate.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí