Un galtes a Barcelona

Article de La Vanguardia del 25 d'abril de 2017 en resposta a José Luis Rodríguez Zapatero

No m’agrada escriure sobre política. Perquè tot allò que puguis dir d’un fet ja ho deu haver dit algú altre abans que tu, i probablement millor. Però hi ha casos que fan que els dits vagin a cuita-corrents cap al teclat. És el que em passa ara, dilluns a la tarda, amb les declaracions que ha fet a Barcelona l’expresident del Govern espanyol i ex-secretari general del PSOE, el senyor José Luis Rodríguez Zapatero. Les ha fetes abans de reunir-se a la seu del partit amb Miquel Iceta, primer secretari del PSC, per, més tard, de bracet amb el diputat del Congrés Eduardo Madina, defensar la candidatura de Susana Díaz a la presidència del PSOE en un diàleg amb militants d’aquest partit.

Segons Zapatero, a Catalunya hi ha “prejudicis” cap a Susana Díaz: perquè és dona i andalusa. Alça, Manela! Diu Zapatero que els prejudicis no són al PSC, sinó a Catalunya. De la qual cosa hem de concloure que el PSC no és part de Catalunya i que a tot el PSC (o el que en queda) li cau la bava amb la senyora Díaz, començant per Iceta, que ha passat de mostrar un fervor exultant per Pedro Sánchez a acotar el cap i ara ser tan susanista com els més fidels susanistes de tota la vida.

A mi, aquest rotllo de treure cada dos per tres el santcristo gros dels suposats prejudicis em comença a atipar. A falta d’un bon raonament, dius que no la volen perquè és dona i andalusa, i avall que fa baixada. No cal que ho argumentis. Ho dius i, si la bestiesa és prou grossa, al cap d’unes hores els titulars escamparan la falsa veritat. Amb tantes coses passa el mateix… ¿Que ets un delinqüent que es dedica a vendre productes falsificats a la costa catalana i et fan treure la manta? Racisme! ¿Per què? Perquè ets africà i pobre de qui gosi posar en dubte el que fas. ¿Que robes coure de les catenàries de les vies ferroviàries i et detenen? Racisme! Perquè si ets sud-americà és una coartada perfecta. ¿Que no et volen per a tal càrrec polític? Si ets dona, culpa’n immediatament el masclisme imperant. Si a més ets andalusa, doncs ja saps a qui carregar-li els neulers: als catalans, que odiem els andalusos com si la meitat de nosaltres no duguéssim sang andalusa a les venes. No cal que demostris res, tu deixa-ho anar i, al cap de ben poc, mitja ciutadania s’ho creurà. ¿I els andalusos –en conec ­bastants– que no suporten Susana ­Díaz? ¿Tampoc no l’aprecien perquè és andalusa? Zapatero no diu ni piu dels ERO, ni de la malversació de cabals públics ( a.k.a. frau dels cursos de formació), ni de… Cal no oblidar que és l’home que es va guanyar el menyspreu de la majoria de catalans després que prometés “¡Apoyaré la reforma del Estatuto de Catalunya que apruebe el Parlamento de Catalunya!” per, encabat, passar-se no sols la reforma sinó l’Estatut sencer pel folre dels collons. Suposo que deu considerar que va ser un “prejudici” perquè a Catalunya tots plegats som feminazis.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí