L’associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga proposa segregar-se del Vendrell

Això esta bé. El Vendrell no compleix amb Coma-ruga, però el PxC posa molt d'interès en aquest punt. Perquè serà? No fa una mica de mala olor?

L’associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga (1958) debatrà en la seva pròxima assemblea ordinària, que tindrà lloc aquest dissabte 13 d’agost, una proposta perquè Coma-ruga es segregui del Vendrell i es recuperi «l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders», segons apunta el seu president, Miquel Coll, en una nota enviada als mitjans. Des de l’associació apunten que «s’escampa per Coma-ruga, i també entre els nostres associats, un cansament generalitzat com mai hi ha hagut respecte a l’Ajuntament del Vendrell, el qual viu completament d’esquena as seus barris marítims, especialment de Coma-ruga i el Francàs, ja que Sant Salvador sempre ha estat la seva platja i la tracten d’una altra manera».

Afegeixen que aquest sentiment el comparteixen «residents, propietaris, estiuejants i comerciants restauradors» i admeten que és un sentiment «recíproc», ja que «a ningú de les platges ens interessa el Vendrell, ni el seu ajuntament, ni les seves festes». Per això fan referència a la passada Festa Major del Vendrell, durant la qual es va decretar festa local pels dies 26 i 27 de juliol. «Nosaltres, que no tenim res a veure amb les festes ni del Vendrell ni de Santa Anna, ens vam trobar amb els bancs tancats, l’ambulatori tancat, les dependències del consistori a Coma-ruga i del Centre Cívic tancades, i sense poder realitzar ni tràmits, ni transaccions, ni tan sols rebre assistència sanitària», lamenten.

Per tot això, l’associació de Coma-ruga proposarà a l’assemblea d’aquest dissabte, a les set de la tarda a la seva seu de l’avinguda Brisamar, segregar-se del Vendrell i impulsar la recuperació del municipi de Sant Vicenç de Calders. «Si la majoria d’associats decideixen votar a favor d’aquest punt», afirmen, «la Junta Directiva iniciarà els tràmits per dur a terme aquesta decisió, i iniciarem contactes amb totes les associacions de qualsevol índole que estiguin radicades en el que va ser l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders, siguin de veïns, culturals, comercials o empresarials, juvenils, esportives, socials, ampes o jubilats, amb l’objectiu d’aglutinar en una Federació d’Associacions a totes aquelles que comparteixin aquest objectiu».

Una vegada constituïda aquesta Federació, el següent pas seria contractar una assessoria jurídica per materialitzar el pas. En aquest sentit, «la vista estaria posada en el gabinet jurídic que va realitzar amb èxit els tràmits de la recent recuperació del municipi de la Canonja i la seva segregació de l’Ajuntament de Tarragona».

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí