La participació ciutadana pel FEDER de Coma-ruga començarà el setembre

L’Ajuntament del Vendrell espera tenir enllestit aquest agost el procés de contractació de l’empresa que s’encarregarà de gestionar la participació ciutadana al voltant del projecte FEDER de Coma-ruga. El tercer tinent d’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va assegurar aquest dimarts al ple que el procés de participació ciutadana «podria començar el mes de setembre, passat l’estiu». En dues setmanes, el consistori espera tenir tota la documentació de l’empresa que ha estat seleccionada en la licitació.

Es preveuen reunions amb veïns, comerciants i restauradors, i una via electrònica pels que tenen segones residències

El projecte de recuperació dinamització de l’espai públic a Coma-ruga va ser seleccionat a principis del 2017 per la Unió Europea com un dels beneficiaris per rebre els ajuts FEDER. El projecte suposa invertir al barri un total de 2,3 milions d’euros, dels quals el 50% està subvencionat per aquests fons europeus i l’altra meitat serà aportada pel mateix Ajuntament. La major part de la intervenció s’ha de fer abans de l’any 2021.

La participació ciutadana

L’Ajuntament té l’objectiu, amb aquest projecte, de «recuperar i fer valdre els elements del patrimoni turístic de Coma-ruga, que impulsi de nou el seu atractiu i ajudi a desestacionalitzar la temporada turística». De la mateixa manera, es vol crear un centre urbà a Coma-ruga, «que ajudi a estabilitzar la població, a cohesionar-la socialment i que contribueixi a diversificar l’activitat econòmica». Després de rebre la notificació que el projecte havia estat seleccionat el febrer del 2017, el consistori va presentar-lo als veïns de Coma-ruga, que van reclamar poder participar aportant suggeriments i possibles línies d’actuació.

El procés de participació dels veïns començarà el mes de setembre. Kenneth Martínez ha explicat a aquest mitjà que dins del procés participatiu es preveuen diverses reunions presencials amb els veïns i amb el col·lectiu de comerciants i restauradors del nucli, però que «aquells que no hi resideixen tot l’any, els que tenen segones residències, també ho podran fer on-line». De cara a la tardor també es preveu licitar la redacció del projecte, on s’hi incorporaran els resultats del procés participatiu.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí