Desmuntant “Ciudadanos”

Ciudadanos s’origina a la plataforma “Ciudadanos de Cataluña”, impulsada per intel·lectuals pro-espanyols com Félix de Azúa, Alberto Boadella, Francisco de Carreras, Arcadio Espada, Teresa Giménez Barbat, Ana Nuño, Félix Ovejero, Félix Pérez Romera, Javier Pericay, Ponce Puigdevall, José Vicente Rodríguez Mora, Fernando Toutain, Carlos Trías, Ivan Tubau i Horacio Vázquez Rial.

El 7 de juny de 2005, es va presentar un Primer Manifest en el qual es va plantejar a la societat la necessitat de crear un nou partit polític per preservar l’herència dels fills de Lara. Aquest manifest es va donar a conèixer el 21 de juny del 2005.

El dia 4 de març de 2006, es va presentar el Segon Manifest de Ciutadans al teatre Tívoli de Barcelona. El 9 de maig, Ciutadans es va presentar a Madrid al teatre Reina Victoria amb els principis de: Ciudadanía, Libertat e Igualdad, Laïcisme, Monolingüismo y CONSTITUCIÓN!!! “La intocable”.

Els dies 8 i 9 de juliol, es va celebrar el Congrés Constituent del Partit, i es va decidir que el seu nom fos Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs). El Partit es va dotar d’un reglament i uns òrgans de representació: un Consell General escollit mitjançant “llistes obertes” com a màxim òrgan de representació i un Comitè Executiu com a òrgan de direcció escollit democràticament. Alberto Rivera va ser elegit president del partit.

Ciudadanos va concórrer per primera vegada a les eleccions autonòmiques catalanes de l’1 de novembre de 2006 amb 3 diputats. Per primera vegada en la Democràcia espanyola, un Partit sorgit d’una plataforma civil va aconseguir representació política.

 

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí