El Vendrell aconsegueix 1,3 MEUR dels FEDER per reurbanitzar el centre de Coma-ruga i “desestacionalitzar” el turisme

Els fons europeus serviran per finançar la meitat de les obres, mentre que la resta l’assumirà l’Ajuntament

La Unió Europea ha concedit 1,3 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a l’Ajuntament del Vendrell per reurbanitzar el centre del nucli de Coma-ruga. Segons ha fet públic el consistori aquest dilluns, el projecte té com a objectiu recuperar i posar en valor el patrimoni turístic de Coma-ruga per desestacionalitzar la temporada turística, i també crear un centre urbà que ajudi a estabilitzar la població i a cohesionar el nucli. En aquest sentit, l’alcalde Martí Carnicer ha assegurat que aquests diners “permetran revitalitzar el centre de Coma-ruga, recuperar la seva centralitat i potenciar-la com un element clau per reactivar la seva activitat econòmica, social, cultural i turística”. La subvenció europea servirà per finançar la meitat del projecte, que s’eleva als 2,6 MEUR, mentre que els diners restants els assumirà l’Ajuntament.

Amb la concessió dels fons de la UE, el Vendrell ha recordat la importància del seu patrimoni arquitectònic i cultural vinculat al turisme, amb les primeres mostres datades de finals del segle XIX. Així, el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha destacat aquest dilluns que l’estratègia d’aquest projecte FEDER és “recuperar el patrimoni turístic de Coma-ruga perquè serveixi de dinamitzador de l’activitat econòmica i contribueixi també a estabilitzar la població empadronada”. Així, Martínez ha senyalat que el projecte proposa reurbanitzar els espais i l’entorn dels edificis d’interès arquitectònic i artístic, creant una gran illa pública i oberta que englobi la plaça Germans Trillas, l’estany de Coma-ruga i els jardins del complex Tabaris. Alhora, també es vol restaurar i rehabilitar els edificis del complex Tabaris, que podrien acollir equipaments veïnals i altres que dinamitzin l’activitat de Coma-ruga. En tots els casos, l’alcalde, Martí Carnicer, ha assegurat que el projecte s’acabarà de definir amb la participació dels veïns i veïnes de la zona a través d’un procés obert que començarà properament.De la seva banda, la regidora de Turisme, Eva Serramià, ha destacat que la concessió dels fons FEDER permetrà actuar en un punt “que ho necessitava urgentment” i ha manifestat la voluntat d’impulsar les obres el més ràpidament possible. Serramià ha puntualitzat que, tot i que de forma prioritària el projecte ha de permetre incidir en la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen tot l’any a Coma-ruga, també revertirà en un impuls turístic a la zona, a la vegada que contribuirà a desestacionalitzar el turisme.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí