La renúncia de Pascal desbloqueja l’executiva que ha de conduir el PDeCAT a la Crida de Puigdemont

La renúncia de Marta Pascal a dirigir el PDeCAT ha desbloquejat la composició de la nova executiva que haurà de dirigir el partit a partir d’ara i en la confluència amb a la Crida Nacional per la República de Carles Puigdemont. Amb tot, hi haurà una comissió de transició que s’encarregarà d’aquest procés.

Tal i com va avançar El Nacional el fins ara responsable d’organització i número dos de Pascal, David Bonvehí, assumirà la presidència del partit. La diputada al Congrés, Míriam Nogueras, serà la vicepresidenta.

Tot i que la intenció és que l’executiva no hi hagi ni coordinador general ni coordinador d’organització, la ponència que ha de decidir l’estructura final encara no ha acabat els treballs.

Es dona per fet, no obstant, que entre els membres de la nova direcció hi haurà el conseller de Territori, Damià Calvet, i el d’Interior, Miquel Buch. També hi serà el diputat de JxCat Albert Batet. Tots ells dirigents molt propers a Puigdemont.

Les negociacions entre les diferents famílies del partit encara continuen però ja es perfilen altres noms com l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, que ja formava part de la direcció amb Pascal, o el diputat al Congrés Ferran Bel, que ha portat bona part del pes de les negociacions en nom de l’actual coordinadora. Pascal, finalment, no formarà part de la nova cúpula demòcrata.

L’executiva s’haurà d’equilibrar per territoris i en aquest punt apareix el nom de Francina Vila per Barcelona.

En qualsevol cas, la direcció que surti d’aquesta assemblea tindrà una clara data de caducitat atès que l’objectiu és sumar-se a la Crida de Puigdemont quan es posi en marxa la tardor vinent.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí