Resposta a la convidada reial per part d’en Josep de Luis Ferrer, actual president de l’Obra Cultural Balear (OCB)

Com és habitual, la Casa Reial espanyola envia invitacions a diferents autoritats i representants de la societat de les Balears per a l’assistència a la recepció que ofereixen al palau de l’Almudaina. Enguany, la recepció es farà el divendres 3 d’agost a les 20.30 hores.

Invitació que Josep de Luis, actual president de l’Obra Cultural Balear (OCB), ha declinat mitjançant un correu de resposta. A la missiva, De Luis agraeix la deferència institucional per part de la monarquia espanyola amb l’OCB. No obstant això, al·ludeix al paper que Felip VI ha triat en el procés d’independència de Catalunya i, concretament, el discurs incendiari del 3 d’octubre.

Finalment, recorda Jordi Cuixart, el seu homòleg a Catalunya, empresonat des del 16 d’octubre de 2017 per una acusació de sedició.

Des de l’OCB també han volgut denunciar que les invitacions emeses per la Casa Reial espanyola dirigides als representants de les institucions de les Balears i de la societat civil, «ignoren, una vegada més, la llengua pròpia d’aquesta terra, que és, tal i com reconeix la legislació vigent, la llengua catalana».

Reproduïm el text complet:

«Bon dia,

En resposta a la vostra convidada per assistir a la recepció del proper divendres dia 3 d’agost al palau de l’Almudaina, en primer lloc he d’agrair la deferència institucional amb l’entitat que presidesc, fundada l’any 1962.

En segon lloc, com bé deveu haver previst, els he de comunicar que les circumstàncies actuals i el paper que ha triat jugar la monarquia, impossibiliten l’homologació d’una relació institucional normal i regida pels valors democràtics.

Escrivint aquestes línies retrona a la memòria el vostre discurs de dia 3 d’octubre de 2017 i me ve al record la imatge de l’amic Jordi Cuixart a través del vidre de la presó quan el passat dia 22 de juliol vaig anar a veure’l per darrer cop.

Divendres dia 3 no assistiré, per tant, a la recepció. Quedaré a ca nostra, gaudint de la companyia familiar que li és privada tan a Jordi Cuixart com a la resta de presos polítics, i aprofitaré el moment per tenir un record pels veritables defensors de la llibertat, el respecte i els valors democràtics.

Ja ens veurem».


DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí