L’autoproclamat rei de Facharnia, Felip VI, s’autoconvida als actes pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Rei de Facharnia Felipe VI (O alguna cosa així)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat que el rei Felip VI serà present als actes per commemorar els atemptats de Barcelona i Cambrils. El cap de l’executiu espanyol ho ha fet públic aquest divendres en una roda de premsa posterior al Consell de Ministres on també ha fet balanç dels seus dos primers mesos com a president del govern espanyol.

Sánchez ha assegurat que l’aniversari dels atemptats del passat 17 d’agost “exigeix de tots” per “respecte i solidaritat amb les víctimes”. Per tant, ha continuat el president espanyol, “el govern sempre hi serà present i també el cap d’Estat. Traslladarem la nostra solidaritat a totes les víctimes i familiars”.

Al monarca no se l’ha convidat oficialment a la commemoració que organitza l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva banda, el Govern va decidir passar la pilota a l’Ajuntament. De fet, a principis de juliol, la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, va fixar el criteri de no convidar Felip VI a cap dels actes que s’organitzin a Catalunya.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va indicar que ella ni vetaria ni faria cap invitació especial “perquè els protagonistes han de ser els afectats”. “L’acte serà sense parlaments polítics i des de les institucions no hem d’alimentar cap polèmica”, subratllava en una entrevista a TV3.

Qui també ha confirmat la seva assistència és el president del PP, Pablo Casado, que dijous ja va demanar des de la Moncloa que no toleraria cap “espectacle ni ultratge” i que així ho exigiria al president del govern espanyol.
Master Casado

Acte auster centrat en les víctimes i familiars

L’acte programat pel 17 d’agost, se celebrarà a les 10.30 hores a la plaça Catalunya i girarà entorn el lema “Barcelona, ciutat de pau”. Es farà una interpretació musical i es farà la lectura d’un text en record de les víctimes.

A l’acte, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Generalitat i la delegació del govern espanyol a Catalunya, hi assistiran representants institucionals de Ripoll, Cambrils, Alcanar i Subirats, així com representants dels municipis on vivien les víctimes mortals, a més de membres dels cossos policials i dels serveis d’emergències.

Abans de l’acte a la plaça de Catalunya, està prevista una ofrena floral davant el mosaic de Joan Miró de la Rambla, al Pla de l’Os, amb familiars de les setze víctimes mortals.

L’Ajuntament recorda que treballa per instal·lar un memorial a les víctimes i a la solidaritat dels ciutadans, en el marc de la futura reforma de la Rambla prevista de cara al 2019.

Altres articles: