‘La Corona agonitza’, pluja d’atacs al Rei: “Soberbio, falso, triste, plano”

Durant unes hores del primer dilluns de juliol ha estat trending topic a Espanya La Corona. Hi ha hagut dues notícies que hi han contribuït: els privilegis de la infanta a la presó d’Urdangarin i la revelació feta a TV3 i difosa per En Blau del paper de Casa Reial dirigint el 23-F,segons un guàrdia civil company de Tejero. Aquesta pluja fina informant sense miraments de la monarquia ja no es fa només des de Catalunya. Eldiario.es publica una columna d’opinió que amb el títol ja paga: “La Corona agoniza”Felip VI ja va patir la pluja de Girona exiliat, ell també, al restaurant dels Roca per lliurar els Premis Princesa d’Astúries, com recull la magnífica fotografia del fotògraf d’El Nacional Sergi Alcàzar. Però la pluja fina amenaça xàfec.

L’autora, Ruth Toledano, col·laboradora de PRISA i poc sospitosa d’independentista, va directa contra el Rei: “A la Corona se la puede mantener como se mantuvo a Franco: enchufada al aparato para mantenerla con vida, aunque vegetativa; entubada para que le llegue el oxígeno a un cerebro de encefalograma plano. (…) Otra cosa es la imposición, que nos obliguen a tener una muerta encima“. Com arriba fins aquesta devastadora conclusió un digital editat a Madrid? Per Catalunya, sempre Catalunya, i com va rebre Girona els Reis la setmana passada.

La columna és sagnant amb Felip i Letícia als jardins del restaurant del Roca: “La escena exhalaba una atmósfera de acto semiclandestino que solo rompió la llamativa apariencia de la ahora llamada reina (vestido rojo como rosa de un logo, pelo tirante como negociación de un divorcio). Felipe y Letizia llegaron juntos en un coche que no conducían y se trataron como si no se hubieran dirigido la palabra jamás. Parecían esos invitados a una boda incapaces de ocultar que se han pasado la noche discutiendo“. Encertada com un punyal a l’estómac del rei despullat. L’estira-i-arronsa del paraigua va ser més subtil que l’esceneta amb Sofia a la Catedral de Palma però igual de destructiu per als Borbons.

La columnista és implacable: “El aspecto terrible que ambos lucían, esa mezcla entre soberbia y tristeza, entre altivez y desolación, es la viva imagen de la monarquía, la representación más gráfica de un régimen que, aunque se desmorona, se aferra a su existencia como a un paraguas gris. Todo en su espacio es falso y falaz. La presunta calma de él. La presunta autonomía de ella. Todo es tan presunto. Ya no está arriba la Corona: flota en una altura abismal que solo conduce al precipicio, al vacío”. L’article mereix un trending topic tan gran com una casa de pagès o com el Palau de la Zarzuela. La pregunta amb què acaba no tindrà resposta: ¿Por qué seguimos haciendo el paripé? ¿Por qué seguimos diciendo que el rey está vestido?

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí