Ciutadans inicia una campanya de retirada de llaços grocs

El partit unionista ha començat les seves accions a Sant Cugat del Vallès per "reconstruir la convivència trencada pel separatisme"

Els piquets de l’Arrimadas retirant llaços grocs en favor dels presos polítics a Sant Cugat del Vallès

El diputat i secretari d’Acció Institucional de Ciutadans, Joan García, ha anunciat aquest divendres a la tarda el principi d’una campanya de retirada de llaços grocs, estelades i altres símbols relacionats tant amb l’independentisme com amb el reclam de llibertat dels presos polítics catalans de tot el país. Segons ha afirmat, la seva formació considera que tots són elements partidistes i que “els veïns tenen dret a un espai lliure d’ingerències polítiques”. Per començar aquesta campanya del partit unionista, afiliats, militants i simpatitzants han fet una retirada de llaços grocs a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) en el que consideren que és obeir pel seu propi compte la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta a garantir la neutralitat dels espais públics, segons ha informat el mateix partit en un comunicat.

Garcia ha afirmat que “defensar la neutralitat política dels espais públics és la millor garantia per reconstruir una convivència” que, segons creu el seu partit, ha estat “trencada pel separatisme durant el darrer any“. El portaveu de Ciutadans en aquesta campanya també ha anunciat que accions com la viscuda a Sant Cugat es repetiran en altres municipis, en un moment especialment delicat després que, aquest passat diumenge, un home entrés a tota velocitat a la plaça Major de Vic (Osona) i atropellés les creus grogues que hi havien estat col·locades per alguns independentistes per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans amb el suport de l’ajuntament de la localitat. Segons afirma Ciutadans, amb aquestes iniciatives pretenen “defensar el que alguns volen seguir trencant” i impedir que els ajuntaments i altres autoritats vulnerin la neutralitat de les administracions. El mateix TSJC va ordenar la retirada d’una estelada de la plaça Lluís Millet de Sant Cugat del Vallès perquè va considerar, segons la sentència, que suposava “la privatització de l’espai públic”. En el mateix sentit, la sentència afirmava que “no es pot acceptar de cap manera que la col·locació de ‘banderes partidistes’ (sic)” a llocs públics suposo “un acte d’obligat compliment que s’imposa als alcaldes” malgrat que, com en el cas de San Cugat, sigui una decisió presa pel ple municipal i comptés amb el vot d’una majoria dels regidors de la localitat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí