Com ens van mentir: la bronca oculta al funeral de la germana de Letícia

Febrer de 2007. La princesa Letícia està embarassada de sis mesos de la seva segona filla. Rep una trucada a Zarzuela. Li comuniquen que la seva germana Érika Ortiz, de 31 anys, ha aparegut morta al pis de soltera de Letícia. Tenia problemes psicològics, seguia un tractament de pastilles per l’ansietat i l’estrés, i es va suïcidar. Tenia una filla de 6 anys, Carla. Anys després el cosí de Letícia escriu el llibre Adiós princesa i la dedicatòria és Para Érika. Va ser ell, David Rocasolano, qui va explicar al llibre què va passar al funeral de la seva cosina amb la família reial i ara Pilar Eyre fa memòria a Lecturas:10 ocasiones que la familia real nos dio gato por liebre. D’entre tots els fets poc explicats de la Família Reial el més desconegut és què va passar en aquell funeral de la jove Érika, el 8 de febrer de 2007.

Eyre escriu: “Se dijo que Letizia recibió el cariño de Juan Carlos en la iglesia y lo que pasó en realidad fue que hubo palabras fuertes y doña Letizia le pidió a su suegro perdón llorando”. Era l’època en que encara no es deia la veritat sobre els Borbons, on els mitjans callaven el que sabien tret d’honroses excepcions i un vel mediàtic ho tapava tot. El cosí de l’actual reina escriu que aquell dia l’exparella d’Érika i pare de la seva filla Carla, l’escultor Antonio Vigo, va enfrontar-se a crits amb el rei Joan Carles dient-li“Vosotros la habéis matado”

Aquella reverència que va haver de fer la princesa d’Astúries al seu sogre quan enterrava la seva germana. Tot va fer explotar la situació, tensa de per si. Es va publicar que Érika no va suportar la pressió de pertànyer a la família del rei. Així com Telma, l’altra germana, va arribar a denunciar la premsa per sentir-se assetjada, la vulnerable Érika no ho va poder suportar. El cosí escriu un paràgraf sagnant contra Letícia: “Érika me dijo ‘Me han dejado sola, David. Me siento sola’. Se refería a Letizia. Supuse que tras su reaparición en la prensa rosa, Érika había recibido algunas de sus típicas llamadas histéricas y controladoras”. Com si Érika fos Lady Di, la premsa assetjava la família Ortiz i emparentar-se amb la Corona la va matar. I al funeral, l’ex d’Érika es va encarar amb el rei d’Espanya i Letícia el va haver de disculpar.

Onze anys després Letícia passeja pel mercat de Palma amb les nenes. Sovint porta una polsera Tous amb les inicials de les seves filles i amb la C de Carla, la seva neboda i filla d’Érika. En ple 2018 ningú calla res. Tot se sap. En Blauels informa en exclusiva que la mare de la reina, Paloma Rocasolano, porta la seva neta Carla, filla d’Érika, a Zarzuela perquè es relacioni amb les seves cosines Elionor i Sofia. La nena ja té 17 anys però és òrfena de mare i l’àvia vol que se senti propera a la cosina cridada a ser la propera cap de l’Estat. Un bri de normalitat i humanitat en la història de sumaris, corrupció, fingiment i mal humor en què s’ha convertit la monarquia espanyola.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí