Ni Nóos, ni Corinna: la monarquia s’enfonsa per l’independentisme (segons la premsa espanyola)

Tocat i (no) enfonsat. Malgrat que la premsa espanyola té clar que l’independentisme és l’únic culpable de la imatge que s’està tenint en aquests últims mesos de la monarquia, i no el cas Nóos, ni Corinna, ni Letícia, ni els embolics del rei emèrit Joan Carles I, la Casa Reial continuar endavant i amb el cap ben alt, en part, gràcies als suports públics del constitucionalisme més arrelat, que no qüestiona —ni amb proves en mà— res d’allò que faci la família real.

El fet que ahir el president Quim Torra deixés ben clar que el Rei no està convidat als actes del 17-A, no ha agradat ni un pèl als diaris de Madrid que, dissimulant una mica la seva obsessió ja diària per Catalunya, no s’estan de comentar la notícia en un to totalment negatiu i atapeït de crítiques.

Crítiques, una altra vegada, no només dedicades al sobiranisme, si no també al govern del PSOE i fins i tot a PP i Cs, a qui emplacen a tornar a crear el bloc del 155 i sumar forces per salvar a la monarquia i eradicar l’independentisme.

Mitjans violents


“Minar la monarquia. Objectiu dels separatistes i l’esquerra radical”. Amb una foto a tota pàgina de Felip VI, l’ABC obre la seva portada d’avui afirmant que “derrotar el Rei és la via per acabar amb el règim del 87”.

Encara que, una vegada més, des de la seva versió digital no es pot consultar el seu editorial d’avui, en un article titulat “Els secessionistes i l’esquerra radical fixen el seu objectiu a Felip VI” deixen anar que “la crisi oberta pel desafiament independentista català l’octubre de l’any passat, que va obligar el Rei a intervenir en termes contundents per aturar el cop d’Estat que es pretenia donar des de la Generalitat, ha estat aprofitada pels secessionistes per desgastar la figura del Senyor Felip”.

En aquest punt, comencen a carregar fort contra la majoria dels partits polítics posant a sobre de la taula que “és cridaner que mons aparentment tan distants com el de l’independentisme català més conservador, representat pel PDeCAT, ERC i els grups de l’esquerra més radical, com és la CUP, i els sectors més durs de Podemos, s’hagin posat d’acord en l’objectiu d’eliminar amb el «règim del 78» i molt especialment amb la Monarquia”.

Dit això, entren una altra vegada en el seu discurs incansable de crítiques al govern de Pedro Sánchez lamentant-se que ” no ha tingut un discurs nítid en defensa de la institució” i això ha comportat que a Catalunya “estan capitalitzant l’enfrontament amb l’Estat, fins i tot amb la utilització de mitjans violents.”

I no només això. En comptes de denunciar les constants (presumptes) irregularitats que es mouen per l’entorn de la Casa Reial, el diari citat no entén per què l’esquerra ha demanat una comissió d’investigació en el Congrés sobre Joan Carles I i adverteixen de què, encara que tenen clar que no se celebrarà, “el soroll mediàtic i la polèmica en l’opinió pública sens dubte afavoreix el desgast” perquè “molts veuen ara la Monarquia com la baula més feble del sistema”.

A part d’això, arremeten contra el president espanyol perquè consideren que “bastant té amb gestionar la seva pròpia debilitat, ja que sap que la seva permanència al capdavant del Govern només és possible amb el suport dels secessionistes, nacionalistes i l’extrema esquerra, que li extorsionen, sense dissimulació.”

Ara bé. La solució la tenen clara i, tenint en compte que, segons el seu punt de vista, Pablo Casado i Albert Rivera sols pel seu compte no podran fer res, els insten a sumar forces perquè, asseguren, “només l’acció decidida i conjunta d’aquest bloc constitucional podria neutralitzar l’amenaça. Una altra cosa és que hi hagi visió d’Estat, responsabilitat i generositat suficient per a això”, conclouen.

Aparença de desafiament


El País, de la seva banda, no esmenta Catalunya ni l’independentisme a la seva portada d’avui, però sí que dedica el seu editorial a la reunió bilateral celebrada dimecres passat en el Palau de la Generalitat. Malgrat que l’endemà també la van dedicar a aquesta qüestió, emplaçant el Govern a tornar a ser present en les reunions del Consell de Política Fiscal, però sent molt suaus en les seves crítiques, avui van més forts i, sota el títol “Aparença i realitat”, surten a la càrrega contra l’executiu de Quim Torra per “mantenir l’unilateralisme en la seva trobada amb l’Estat”.

Subratllant que els resultats de la trobada “no van convèncer ni van defraudar a ningú perquè ningú allotjava expectatives”, però sí que posa especial èmfasi al fet que el Govern tornés a proposar parlar del referèndum perquè això significa, segons la seva opinió, que “el Govern ha renunciat a reconèixer qualsevol legitimitat democràtica i qualsevol viabilitat política a la il·legalitat perpetrada l’1 d’octubre, quan es van col·locar urnes d’amagat”.

Tot això demostra com “una vegada més, el Govern provava de disfressar amb l’aparença del desafiament el que en realitat era una manera sublimada de reconèixer els seus límits” i, per si de cas, deixen clar que “el marc de la reunió que va tenir lloc aquesta setmana va ser autonòmic i no d’Estat a Estat, igual com ho seran totes i cada una de les reunions que se celebrin, si és que se celebren, durant els propers mesos”.

Per rematar, acaben posant de relleu que “el Govern va dir lamentar dimecres que el Govern central manqui de programa per a Catalunya” i això, per a ells, significa que “també això era aparença, perquè la realitat del que volia dir és que l’independentisme manca ara per ara d’alternativa política a l’unilateralisme i a les vies de fet”.

Nacionalisme corrosiu


La Razón, al seu torn, recupera la qüestió del president Torra i la monarquia i, encara que tampoc no publica res sobre Catalunya a la seva portada, escriu un article titulat “Torra diu que Felip VI no està convidat als actes del 17-A: «Catalunya no té Rei»” on es limiten a copiar i enganxar el teletip de l’agència Efe.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí