Letícia va ocultar que havia avortat perquè Sofia no aturés el casament reial

Any 2003. Felip Letícia planifiquen la petició de mà i saben que els reis Joan Carles i Sofia no els ho posaran fàcil. Ja van fer fracassar la relació del futur rei Felip amb la model noruega Eva Sannum, i era conegut i publicat que Letícia no els feia el pes. La premsa del cor i el CNI van indagar en el passat de Letícia Ortiz Rocasolano per trobar algun fet escandalós que fes que Felip s’hi repensés. El primer casament civil de Letícia, amb el seu professor d’Institut Alonso Guerrero,  no impedia una boda per l’esglèsia segons els cànons monàrquics. Una reina divorciada no seria un escàndol però un altre secret del passat li feia terror que sortís a la llum pública. El va destapar el seu cosí David Rocasolano al llibre Adiós Princesa: Letícia va avortar voluntàriament un any abans de comprometre’s amb Felip.

David Tejera

El cosí de Letícia especula que el pare havia de ser el presentador de TV David Tejera, exnòvio abans de Felip, i al llibre aclareix que el periodista de Cuatro no en sabia res de l’embaràs. L’escena que narra el cosí no és d’oïdes ni d’una font interessada: és el mateix cosí, advocat de professió, qui va ser citat a Zarzuela per Felip i Letícia i allà li fan un encàrrec molt delicat: que aconsegueixi i destrueixi les proves de l’avortament de Letícia. “Tuve un aborto hace un año en la clínica Dator de Madrid” . Letícia segueix explicant-se al seu cosí: “Fue una intervención de la que me gustaría que no se supiera nada”. I la clau és aquesta: “No lo entiendes, si esto lo sabe la madre de Felipe, la boda es inviable”.

Letícia: “Quiero que vayas a la clínica y limpies todos los papeles que hay allí”. Felip: “Esto hay que hacerlo ya“. El cosí es pregunta com tenint tot un Estat per protegir-lo, el futur cap de l’Estat recorre a un jove advocat com ell. La resposta és que “Felipe no se había atrevido a encargárselo a alguien de su entorno porque temía que se filtrara la información al rey”.  El cosí no se’n sabia avenir. Una cosa era que li encarreguessin, com va succeir mesos després, que el pare de Letícia no anés al casament reial amb la seva segona esposa. Però allò era diferent, una feina de James Bond. “Estábamos dando un pequeño golpe de Estado íntimo y muy arriesgado: Felipe y Letizia estaban solos en este problema.”

Nou dies abans de la petició de mà dels actuals reis d’Espanya, el cosí va aconseguir els papers de la clínica, i els va cremar a la pica de la cuina de casa seva. Letícia el trucava cada dia i aquella trucada final va ser de nervis i alleugeriment “Necesito que me digas exactamente lo que has hecho con los papeles…Gracias, David. Te lo agradecemos”. I el cosí va fer que se celebrés un any més tard un matrimoni que mai no s’hauria produït amb l’oposició de la religiosa reina Sofia i el cardenal ultraconservador Rouco Varela. Qui es casava per l’església era una reina que la premsa espanyola podria haver titulat La reina excomulgada. El cosí coneix el Dret canònic i un avortament voluntari implica excomunicació automàtica. Però un cop més un vel de silenci ho va tapar tot.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí