Objectiu: allunyar Letícia. Volen que representi la Corona a Sud-amèrica

Ningú no sap on és Letícia. Com cada segona quinzena d’agost, desapareix i només els guardaespatlles li controlen els moviments. Divendres ha decidit fer un alto i tornar del seu destí exòtic i indeterminat per ser a Barcelona en l’homenatge a les víctimes del 17-A. Però aquest estiu són moltes les veus que han cregut veure un distanciament palès entre el matrimoni reial. No només per la cèlebre ‘cobra’ de Felip, esquivant els seus llavis en públic, sinó per la fredor reial. Alguns mitjans ja especulen com convertir el problema en la solució. Si Letícia molesta, enviem-la a la quinta forca.

I no ho proposa un mitjà qualsevol sinó el segon dels de paper: El Mundo.S’hi pot llegir: “El Rey tiene tantos frentes que lleva años descuidando la política exterior, cada vez más irrisoria. Son evidentes las dificultades de la Corona para afrontar con grandeza y efectividad esa labor”. El columnista veu un rei “en fora de joc” i amb una agenda internacional “de una pobreza clamorosa“. Ve a tomb perquè a la presa de possessió del president de Colòmbia no hi ha anat el rei Joan Carles, com es va anunciar, sinó Ana Pastor. Per molt que la del PP hi va anar de vermell-espanya, va ser una solució a correcuita que deixa Zarzuela en molt mal lloc.

Ana Pastor

Solució? Al columnista li passa pel cap enviar-hi Elionor, de 12 anys, però el ridícul d’evocar l’Espanya de l’Edat Mitjana el fa recapacitar: “Leonor es todavía demasiado pequeña para hacer frente a esta papeleta. Y con una Familia Real tan reducida como se nos ha quedado la nuestra, sólo cabe que empiece a ejercer este papel Doña Letizia“. La consort no té cap paper constitucional però a El Mundo tant li fa. La Constitució és només una eina contra els indepes. Letícia és la mera consort del rei, tot i que per deferència i poca seriositat se l’anomeni “reina”. A la monarquia anglesa ni se’ls passa pel cap que el marit de la reina sigui “rei”.

Spain is different així que Felip ja sap com estalviar-se males cares i retrets:Letícia lluny recorrent tot Llatinoamèrica de presa de possessió en presa de possessió. Passant revista a les tropes i trepitjant catifa vermella als aeroports. La propera és a Paraguai, dimecres 15 d’agost. Letícia a la llunyania.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí