La cara fosca de Felip: amant del luxe, sense criteri i enganxat a la cadira

La premsa rosa i la convencional convergeixen en una figura: el cap de l’Estat. Enguany hi ha hagut una barreja per la presó d’Urdangarin o les cintes de Corinna. D’ençà del discurs del 3-O en què el rei Felip VI va decantar-se per un bàndol sense consideració amb l’altre, el seu paper simbòlic ha caigut a plom. De símbol, en segueix sent, però d’una determinada Espanya. Després dels perfils de les reines Letícia i Sofia i del rei Joan Carles queda el del cap que sosté la Corona. De tot el que s’ha publicat sobre Felip, allò menys condicionat ho trobem al llibre Adiós Princesa, escrit pel seu cosí polític David Rocasolano, amb qui mantenia bona relació durant el festeig i els anys posteriors al casament reial. Ara s’han distanciat. Cosa lògica després que el cosí publiqués les factures de les ecografies del fill nonat de Letícia.

A diferència del rei emèrit, Felip és “accesible, cercano, cordial, educado” però hi ha una part desconeguda que mereix ser explicada: “Felipe descorcha su botella de Vega Sicilia de 250 euros“. Mentre Letícia és abstèmia Felip adora el vi de luxe. La seva obsessió arriba a un extrem de luxe ridículament car: “Pensaba que me enseñarían la biblioteca y lo que vi fue una vinoteca particular inmensa, pisando arena de playa traída expresamente del Índico porque, según me dijo Felipe, tiene las condiciones perfectas para mantener la humedad“. Com si Felip fos un emir saudita però a Madrid. Letícia es va espantar que allò se sabés: “Hazme un favor, sé discreto con lo de la bodega

El cosí atribueix el temor de Letícia no al fet que se sabés que viuen entre un luxe obscè, sinó per evitar que s’especulés amb la llegenda que el rei Joan Carles beu massa. Un altre mite que el llibre tracta és que Felip és seguidor de l’Atlético de Madrid: “Es un sambenito que me han puesto. No me gusta el futbol” i el cosí considera que el rei “no distingue la liga de la copa“. Més interessant és quan tomba el mite del seu malnom “El Preparao”. Felip és llicenciat en Dret i Econòmiques i té la carrera militar. Un superdotat? Felip confessa: “Tampoco hice exactamente la carrera. Me centré en asuntos puntuales que tenía que conocer. No estoy capacitado para ejercer de abogado“.

El llibre revela l’enveja de Joan Carles respecte el fill. “A Felipe lo tratan como a un crío, su criterio no es tenido en cuenta. Juan Carlos temía que le robara protagonismo“. I per rematar Felip posa en boca del rei el pànic a una reforma constitucional que pugui fulminar la monarquia. Amb l’obligació de posar fi a la discriminació masclista en la successió al tron ha de mullar-se sobre la reforma de la Corona i s’hi mostra poruc: “No debería hacerse solo sobre la Corona, debería incluir otros aspectos como el Senado. Acabaría siendo un referèndum sobre la idoneidad de la monarquía… No es el momento“. Caldrà esperar fins que Elionor es quedi embarassada.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí