Les solitàries vacances de Sofía: fent petons als porcs

En més d’una ocasió hem pogut comprovar com la reina Sofia és una persona petonera i carinyosa. Probablement, la membre de la família reial que menys objeccions té a expressar públicament l’afecte que els hi té a la seva família.

joan carles sofia gtres

Moltes vegades els petons de Sofia no han estat del tot correspostos, només cal veure la prolífica vida extramatrimonial del seu marit Joan Carles que l’ha deixat plorant en més d’una ocasió. I moltes vegades, els seus petons li han costat més d’un disgust. No cal anar molt lluny per recordar el daltabaix monàrquic que es va crear quan va petonejar la seva néta Elionor davant la Catedral de Palma i després la seva jove Letícia va anar corrent a netejar la saliva del front de la princesa d’Astúries.

peto sofia elionor gtres
leticia elionor GTRES

Però Sofia continuarà sent carinyosa per molt que Letícia vagi darrera de cada òscul que ella faci. I no només la seva família és la receptora dels petons de Sofia. Els animals també són una passió de la reina emèrita i sempre que té algun acte oficial on hi ha algun, es mostra absolutament entregada a les bestioles. Óssos panda, cavalls, rucs, gossets o tortugues han comprovat en les seves pells el que sent aquell nen petit quan va a visitar la tieta-àvia i aquesta se’l menja a petons.

sofia os panda
sofia ruc

Ara Sofia no té ningú. La família reial l’ha deixat sola com un mussol a Palma, mentre el marit va als toros amb la filla gran, mentre la filla petita prefereix anar del braç de la mare d’Urdangarin, mentre el fill marxa amb el seu avió reial i mentre les nétes se’n van a Nova York amb Letícia, ella ha estat l’única que ha continuat amb el borbònic costum de passar les vacances a Mallorca. Per això, a la que ha tingut ocasió de tenir un animaló a prop, no l’ha desaprofitat i li ha fet, com no, un petó. Un petó insòlit.

Reina Sofia plorant - EFE

La revista Vanity Fair explica que Sofia està passant l’estiu a l’illa sense família, per això busca refugi en un grup de “discretísimas” amigues amb les que fa plans. “Discretas como ella, de su edad y de origen aristocrático. De origen vasco, extremeño o catalán, y todas mallorquinas de corazón pues viven en la isla“, explica la publicació sobre aquestes Sofia ladies. “Abuelas, ninguna de ellas desocupada, damas cultas, aunque no exageradamente eruditas, refinadas pero no cursis, católicas practicantes pero no beatas, y conservadoras aunque con buenas dosis de rebeldía“. Expliquen que amb elles passa les tardes, després que durant el matí es dediqui a esmorzar davant el mar i a llegir revistes del cor.

REINA SOFIA gtres

On van Sofia i les amiguis? Al Flanigan -un restaurant d’un amic de la família-, a casa de la duquessa de Badajoz -una de les més grans confidents de la reina emèrita que diuen que és qui millor cuina de l’illa-, als diferents mercats de Palma, al taller de la joiera Isabel Guarch, cuinant galetes que després regala a qui les vulgui tastar o menjant gelat d’ametlles a la gelateria Ca’n Joan de S’Aigo. Un d’aquests dies, però, ella i el grup d’amigues van anar una tarda a visitar Els Calderers, una finca on s’ensenya com es viu a la Mallorca més tradicional i històrica. Allà hi ha una granja amb les espècies animals més característiques de l’illa. Per exemple, porcs negres.

porc negre

Aquesta espècie de porcs és una raça típicament mallorquina amb la que s’elabora sobrassada de la millor qualitat. En veure’ls, Sofia i la seva germana Irene van abalançar-se sobre ells i van començar a fer-los-hi petons i carantoines davant la mirada estupefacta de la resta d’amigues davant l’escena, segons Vanity Fair. Cap d’elles entenia a què responia aquesta mostra d’afecte, per pena que poguessin fer les bèsties abans de ser sacrificades. La resposta? A una zona  d’Alemanya, d’on és originària molta de la família grega de la reina emèrita, es diu que petonejar un porc dona molt bona sort… Sort que necessitarà la monarquia. Que li vagin portant a Sofia una cort de porcs… Haurà de fer molts petons per salvar la cort reial de tants escàndols.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueixi el teu comentari!
Si us plau, introdueixi el teu nom aquí